Categorieen
Alopecia Androgenetica
Alopecia Areata
Haarproblemen
Haaruitval
Haarwerken
Hairweaving
Middelen tegen haaruitval
Salon-Studio Brabant
Salon-Studio Drenthe
Salon-Studio Flevoland
Salon-Studio Friesland
Salon-Studio Gelderland
Salon-Studio Groningen
Salon-Studio Landelijk
Salon-Studio Limburg
Salon-Studio Noord-Holland
Salon-Studio Overijssel
Salon-Studio Utrecht
Salon-Studio Zeeland
Salon-Studio Zuid-Holland
Toupet - Pruiken
Trichotillomanie
Ook zijn er haaraandoeningen en haarziekten waarmee men te maken kan hebben. Hieronder staan er een aantal omschreven.
Alopecia Areata
Dit is een ander woord voor 'pleksgewijze kaalheid'. Zoals de naam al zegt, komen er ronde of ovale plekken op je hoofd waar alle haren uitvallen. Dit komt door een plaatselijke ontstekingsreactie rond de haarwortels. Er kunnen plekken ontstaan op de hoofdhuid, in de baard of de oksels. Het is zelfs mogelijk dat deze ontstaan bij wenkbrauwen, wimpers of de schaamstreek. Ook is het mogelijk dat al het hoofdhaar en lichaamshaar uitvalt. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze ziekte krijgen. Ook kinderen kunnen hier last van krijgen. Gelukkig kan de haargroei terugkeren en in tachtig procent verdwijnen de kale plekken binnen een jaar weer.
Alopecia Diffusa
Bij deze aandoening wordt het haar geleidelijk dunner tot dat het uitvalt. De oorzaken hiervan zijn zwangerschap, ziekten, medicijnen of vergiften. Als de oorzaak verdwenen is dan groeit het haar geleidelijk ook weer aan.
Alopecia Universalis
Deze aandoening zorgt ervoor dat al het lichaamshaar uitvalt. Dit is de ernstigste vorm van Alopecia Areata. 0,001% van de bevolking krijgt hiermee te maken. Ook deze vorm van Alopecia kan voorkomen bij zowel het mannelijke als het vrouwelijke geslacht en op iedere leeftijd.
Folliculitis
De betekenis van folliculitis is “ontsteking van de haarzakjes”. Hierbij ziet men meestal kleine rode bultjes of puistjes die veel jeuk kunnen geven. Dit kan overal op het lichaam voorkomen. Vaak is het zo dat de folliculitis vanzelf weer over gaat en verder geen behandeling nodig is. Als een bacterie de infectie heeft veroorzaakt moet men de huid dagelijks wassen met desinfecterende zeep of een door de huisarts voorgeschreven shampoo. Het is belangrijk dat men zelf een goede hygiëne houdt, geen vette zalven of oliën gebruikt en geen puistjes uitknijpt. Ook doet men er verstandig aan geen strakke kleding aan te trekken of irriterende huidverzorgende middelen gebruikt.